En dag av pyssel.

Idag åkte jag och Dennis till Stinsen i Sollentuna. När jag fyllde år så fick jag 500 kronor av honom att spendera på Panduro! Aaah, I love Panduro :). Jag köpte garn till ett par kanintofflor och ett par vantar, Fimo-lera och en kavel till det. Och sen har jag köpt lite grejer till smycken.

Det här har jag pysslat ihop idag:

Ett halsband men världens finaste bokstav.

Ett armband med cupcakes på. Vilket påminner mig att jag måste testa det nya cupcakecafét på S:t Eriksplan :)!

Hemmagjorda knappar me like :)!

Detta är vad jag har gjot idag, imorrn ska jag fixa de där tofflorna. Sen börjar skolan! Undrar om man komme få nått pyssel gjort då? Eller frågan kanske snarare är om man kommer få nått skolarbete gjort... Det är ju ändå sista terminen och allt det jobbiga är gjort. Då kanske man kan få slappa liiiite??

Annorlunda Lovikkavantar


Ett par rosa Lovikkavantar med rosor och blad :)! Jag vet inte om man kan kalla dem för Lovikkavantar när det inte är Lovikkagarn... Men jag hade inget, och förövrigt tycker jag att det garnet är lite för sticksigt för min smak. Garnet jag använde är ett mjukt och luddigt akrylgarn som lyckligtvis var nästan lika grovt som Lovikkagarn.


Rosorna har jag gjort efter ett mönster som jag hittade hos Tant Grön

Cozy for mobile phones


Emma beställde för ett tag sen ett mobilfodral till sin ajfåån. Gissa vilken som är hennes!? Det andra fodralet fick Josefine, hon tycker om rosa saker. Därför var färgvalet ypperligt!

Pulsvärmare


Stickade gråa pulsvärmare. Jag har använt mig av mosstickning och sen virkat kanterna för att jag lättare skulle kunna fixa knapphålen. Rött och grått passar för övrigt väldigt bra ihop märkte jag när jag skulle välja knappar! Mosstickningen gjorde att pulsvärmarna blev extra mjuka vilket är ett plus. Jag blev med dessa så det blir nog några par till, möjligtvis kan det vara bra presenter!

Klar!


Tröjan är äntligen klar! Det tog lite tid, men nu när Dennis börjat jobba igen så är det lättare att koncentrera sig på stickningen. Plus att det hjälper att titta på Scrubs samtidigt :). Den blev lite större än väntat, det kan ju i och för sig vara skönt så man kan ha på sig något under när det börjar bli kallt på hösten. Tröjan är stickad o akrylgarn, jag skulle vilja prova att använda ull eller bomull för att se om maskorna blir fastare. Jag har en känsla av att tröjan skulle bli mysigare om man använder naturgarn. Men men, har man ont om pengar så får man ta vad som bjuds :). Jag har fått två beställningar på likadana tröjor. Så då kanske jag kan fråga om de vill ha dem i ull eller bomull, då kan jag ju testa :)!

Kul med fynd!


Här om dagen var jag och min kära vän Anna och åt lunch i Sundbyberg. Innan vi åkte hem passade vi på att gå in till Statsmissionen och titta om de hade nått fint. Anna hittade ett jättefint paraply, och jag hittade denna dyrgrip :)! Jag anar att det varit en ask att förvara spelkort i.


Synd bara att den var lite trasig, men det fixade jag snabbt med lite lim.


Och vipps så blev det ett litet sy/broderingsskrin! Jag har en förkärlek för fiffiga askar och den här såg så gammal och häftig ut. Vilken tur att jag hann haffa den! Duken i bakgrunden fick jag av Anna i födelsedagspresent bland annat!


Cozy for my computer!

Jag har suttit i evigheter och gjort en massa mormorsrutor till en filt. Men jag har inget tålamod för sånt. Det skulle behövas närmare 300 stycken för att det ens skulle bli nått att värma sig med. Så vad skulle jag då göra med alla rutor som jag redan virkat?? Vilken tur att jag precis skaffat en ny dator! Nu behövde jag ju ett fodral till den så istället för att köpa ett, kom mina rutor till hands. Jag virkade ihop några rutor och virkade en grön kant runt om, sydde fast ett foder i grön trikå, sydde ihop den  och satte på knappar och öglor. För den som inte vet hur man virkar mormorsrutor så finns en bra beskrivning här.

It's my birthday!

Idag är det min födelsedag! Därför har jag dagen till ära pysslat ihop en jordgubbstårta, med ett lager vitchokladgrädde :)! Synd bara att det måste regna, då kan man inte sitta ute och fika. Det är lite trångt inne hos oss också, men finns det hjärterum, så finns det stjärterum!

Stök och bak

I morgon är det min födelsedag! Därför har jag pysslat med städning och bakning idag. Av misstag råkade jag baka fullkornsbullar, jag såg inte att det var specialmjöl. Men de blev helt okej ändå, om inte annat så ser de väldigt goda ut i mina rosarutiga muffinformar :). Kanske är det nyttigare med fullkornsbullar, man kan ju alltid hoppas!!

RSS 2.0